Zywnosc ekologiczna, lokalna i tradycyjna - Iwona Spychała-Długosz

Iwona Spychała-Długosz
ZASTĘPCA BUMISTRZA MIKOŁOWA
Przejdź do treści
Żywność ekologiczna, lokalna i tradycyjna

Cztery lata temu – 8 listopada przy ul. Kościuszki w Kamionce ruszyło Eko Bio Organic Centrum, czyli największe w Polsce ekotargowisko. To Sonia Kmiecik i jej brat Bogdan Smolorz  zaprosili do współpracy producentów produktów ekologicznych. Tutaj znalazło swoje miejsce kilkudziesięciu wystawców, przetwórców i rolników produktów certyfikowanych oraz naturalnych. Na ekotargowisku można kupić warzywa, owoce, pieczywo oraz różnego rodzaju mięsa, wędliny i sery.  Z okazji jubileuszu, który był obchodzony 10 listopada w hali sprzedaży zaproszeni goście, wśród nich i ja, oraz klienci zostali poczęstowani specjalnie na tę okoliczność upieczonym tortem. Jak na urodziny przystało wszyscy odśpiewali tradycyjne Sto Lat!!
Wróć do spisu treści